Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Βαρκελώνη

. 




Η Barri Gòtic (καταλανικά για "Γοτθική Συνοικία") είναι το κέντρο της παλιάς πόλης της Βαρκελώνης. Πολλά από τα κτίρια χρονολογούνται από τους μεσαιωνικούς χρόνους, μερικοί από ήδη από το ρωμαϊκό οικισμό της Βαρκελώνης. Καταλανικά αρχιτεκτονική Μοντερνισμού (που σχετίζονται με το κίνημα, γνωστό ως Art Nouveau στην υπόλοιπη Ευρώπη), που αναπτύχθηκε μεταξύ 1885 και 1950 και άφησε μια σημαντική παρακαταθήκη στη Βαρκελώνη. Αρκετά από αυτά τα κτίρια βρίσκονται Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο είναι το έργο του αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί, το οποίο μπορεί να δει κανείς σε όλη την πόλη. πιο γνωστό έργο του είναι η τεράστια, αλλά ακόμα ημιτελής ναός της Sagrada Familia, η οποία ήταν υπό κατασκευή από το 1882, και εξακολουθεί να χρηματοδοτείται από ιδιωτικές δωρεές. Από το 2007, η ολοκλήρωση έχει προγραμματιστεί για το 2026.
Βαρκελώνη ήταν επίσης το σπίτι σε Βαρκελώνη Pavilion Mies van der Rohe της. Σχεδιασμένο το 1929 για την Διεθνή Έκθεση για τη Γερμανία, είναι ένα εμβληματικό κτήριο που ήρθε για να συμβολίσει τη μοντέρνα αρχιτεκτονική ως η ενσάρκωση των αφορισμών van der Rohe το "less is more" και "Ο Θεός είναι στις λεπτομέρειες." Το περίπτερο της Βαρκελώνης προοριζόταν ως μια προσωρινή δομή, και κατεδαφίστηκε το 1930 λιγότερο από ένα χρόνο μετά την κατασκευάστηκε. Μια σύγχρονη αναδημιουργία από την ισπανική αρχιτέκτονες βρίσκεται τώρα στη Βαρκελώνη, ωστόσο, κατασκευάστηκε το 1986.
Βαρκελώνη κέρδισε το 1999 RIBA Βασιλικό Χρυσό μετάλλιο για την αρχιτεκτονική της, [57] το πρώτο (και από το 2015, μόνο) φορά που ο νικητής ήταν μια πόλη, και όχι ένα άτομο αρχιτέκτονας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου